Harisnyateszt: Palmers Luxury Invisible Toeless 8den

Az 1914 óta létező Palmers az egyik olyan osztrák fehérneműmárka, amelyet érdemes figyelemmel kísérnünk, hiszen magas minőséget párosítanak érdekes szabásvonalakkal. Természetesen harisnyáik is szép számmal akadnak a kínálatban, ma a lábujjakat szabadon hagyó Luxury Invisible Toeless modellt mutatom be.

harisnyateszt_palmers_toeless_1.jpg

Először a száraz tények:

Szín: 204 Skin

Fény: Matt

Fazon: Harisnyanadrág

Denier: 8

Anyag: 100% poliamid

Ár: 17,99 EUR

Elérhető: Palmers Inivisible Toe Strumpfhose

"A tökéletes nyári harisnyanadrág, amelyet bármilyen fazonú cipővel viselhetünk! Ultra-áttetsző, alig látható, légiesen könnyed és elasztán-mentes - a speciális anyagának köszönhetően azonban mégis rugalmas és illeszkedik az alakra. Osztrák gyártmány." - írják a cég honlapján erről a harisnyáról, és első blikkre tényleg hozza azokat, amiket ígérnek. Na de nézzük csak közelebbről!

Az első benyomások: Ez a harisnya is vastagabb papírdobozban érkezik, amely celofán tasakba zárva rejti magában a lábravalót. És igen, az anyag valóban puha és alig érezhető, nagyon kellemes tapintású - attól függetlenül, hogy matt finise van (és most mindenki képzeletébe beúszik a kínaiboltos kreppharisnya...). A lábujjkiképzés jó, kellően észrevehetetlen (nem úgy, mint pl. a Pepco-ban elérhető lábujjnélküli harisnyánál), a derékpánt kellően vastag; a lépésbetét viszonylag nagyobb háromszög alak. Szerencsére egész lapos varrással dolgozták el, így a testhezálló ruháknál sem lesz zavaró.

Egész napos hordás során kiderül, hogy a derékpánt jól tart, és azt hiszem, elég lett volna egy mérettel kisebbet választanom - ez mindig lutri azoknak, akik olyanok mint én, vagyis két méret közt állnak valahol. Az anyag teljesen jól működik, nem dörzsöl, nem szakad, nem húzódik könnyedén. Összességében engem megnyertek maguknak - bár ha egészen őszinte akarok lenni, ez a minőség azért alacsonyabb áron is elérhető.

Vélemény: 4/5 - jó