Az igazi harisnyacsizma

A harisnyacsizma szó hallatán a legtöbbünknek az a vékony anyagú, általában magasabb szárú divatos csizma jut eszébe, amely harisnyaként, szorosan simul a lábszárra. A címben szereplő harisnyacsizma azonban valami egészen másra utal jelen esetben: egy trendre, amelyet reméltem, hogy 2017-ben már magunk mögött hagytunk. 

'Pantaboot' vagy 'legging boots' - ilyen néven is találkozhatunk azzal a harisnyacsizma-divattal, amelyet mindjárt képeken keresztül is bemutatok. Az angol elnevezés máris többet sejtet, mint a magyar: gyakorlatilag feszes nadrággal egybedolgozott lábbeliről lesz most szó, amelyet röpke hat éve már láthattunk például Tamara Mellon kollekciójában vagy a Balenciaga kifutóján is.

És most visszatértek ezek a furcsa hibridek... Jeffrey Campbell kínálatában fényes anyagból keressük (pont, mintha a Calzedonia szuperfényes harisnyáját "sarkalták" volna meg); azok pedig, akik nem tudnak mit csinálni a pénzükkel, nyugodtan válasszák potom egymillióért a Saint Laurent vagy a Balenciaga legújabb modelljeit. A kispénzű fashionisták a SheIn-t böngésszék bátran.

Számomra talán a Wolford és a Sergio Rossi együttműködésének gyümölcse a "legfogyaszthatóbb" - már ha élhetek ilyen képzavarral - a harisnyatartós megoldás sokkal szofisztikáltabb és izgalmasabb, mint a korábban látott verziók... és egy harisnyamániás szívéhez talán sokkal közelebb is áll pont a nagyobb mértékű hasonlósága miatt.

wolford_sergiorossi.jpg

Már csak arra kell figyelned, hogy ne menj olyan helyre, ahol a cipőd is le kell venned, ha ezt a kombót viseled... ;)

 

(Képek: Harpersbazaar, officialbespoke.co, MyTheresa, FarFetch, Shein, JeffreyCampbellShoes, shoes-report.com)